Marktupdate: Bloed in de Crypto straten, Bitcoin Miner Dumps, CME Gap, Defi Doldrums

De cryptocurrency economie gleed beduidend op Donderdag middag (ET), aangezien het gezamenlijke markt GLB van alle crypto muntstukken meer dan 10% tijdens de handelzittingen van gisteren schaafde. Meer dan 12 uur later zijn een aantal van de hoogste crypto activa nog steeds in waarde gedaald tussen 4-12%, en sommige digitale munten zagen nog grotere verliezen tijdens de laatste 48 uur.

Dingen veranderen snel in het crypto-ecosysteem, aangezien de voorstanders van digitale valuta deze week te maken hebben gehad met extreem volatiele prijzen. Zo raakte de bitcoin (BTC) op 1 september een top, terwijl de prijzen op dinsdag 12.044 dollar per munt raakten.

Sindsdien is de crypto-activa naar beneden gevallen. BTC zweefde op 3 september rond de $11.200, maar huiverde de volgende dag weer tot een dieptepunt van $10.000. Bitcoin (BTC) daalt met 5,4% op vrijdag, meer dan 10% in de laatste zeven dagen, en 11% in de laatste 30 dagen. Op het moment van publicatie heeft BTC tussen de $10.250 en $10.400 meegesleurd.

Na de daling van BTC verloor ook etherische olie (ETH) een behoorlijke hoeveelheid waarde gedurende de laatste 48 uur. ETH is vandaag de dag met meer dan 5% gedaald omdat de crypto-activa voor $395 per munt worden verhandeld. Ethereum heeft slechts een half procent verloren gedurende de week en is nog steeds meer dan 10% gestegen gedurende de laatste 30 dagen.

Tether heeft XRP verwijderd van de derde grootste marktcappositie met een waardering van ongeveer 13,7 miljard dollar tussen alle circulerende USDT. XRP heeft vandaag 2.5% verloren en de crypto-activa zijn momenteel aan het ruilen voor $0.25 per token.

De nummer vijf positie behoort nu tot het Polkadot (DOT) project met een marktwaardering van $4.5 miljard. Chainlink (LINK) heeft de zesde positie die verhandeld wordt voor $12.67 per munt en heeft een marktcap van ongeveer $4.4 miljard op vrijdag.

De Bitcoin cash (BCH) markten zijn vandaag de dag meer dan 5% lager, aangezien elke BCH voor $235 per munt ruilt. BCH is 7,5% gedaald in de laatste 90 dagen, meer dan 20% in de laatste 30 dagen, en de statistieken van een week laten zien dat bitcoin-cash 12,8% lager is.

Overal in Twitter en forums zoals Reddit, proberen crypto-voorstanders te achterhalen waarom de digitale valutamarkten huiverden. Sommige mensen denken dat de prijs lager kan gaan omdat er een gat van $9.700 CME in het wachten is.

Een CME-gat ontstaat wanneer de Bitcoin Evolution-termijnmarkten van de Chicago Mercantile Exchange de handel in het weekend onderbreken, maar de prijzen van de futures weerspiegelen niet de spotprijzen die tot de opening van de volgende week hoger zijn gestegen. Niet alle CME- en futuresgaten worden gevuld, maar soms wel en sommige grote prijsdumps in de crypto-economie worden toegeschreven aan CME-prijsgaten.

Andere theorieën hebben erop gewezen dat de mijnwerkers die bitcoins verkopen, aangezien de BTC-deposito’s van de mijnbouwactiviteiten in de beursportefeuilles de hoogste waren die ze in weken hadden gehad. De gegevens die voortvloeien uit de uitstroom van de mijnbouwpool via grote poolverrichtingen zoals Poolin, Slush, en Haobtc tonen aan dat het een mogelijkheid is dat de mijnwerkers van de bitcoin een groot aantal muntstukken hebben verkocht tijdens de laatste 48 uur.

Analyses van Glassnode en Cryptoquant wijzen erop dat de bitcoin-mijnwerkers donderdag een groot aantal BTC-munten overdroegen, wat bevestigt dat de mijnwerker de theorieën over de uitverkoop heeft overgenomen.

Een andere oorzaak waar men naar kijkt tijdens de stort is het sudderen van de decentrale financiële (defi) economie. Een groot aantal crypto-activahouders heeft geklaagd over de massale transactiekosten van ETH en veel geld heeft defi sinds 1 september verlaten.

Voor Dinsdag, defipulse.com tonen de statistieken de totale waarde gesloten (TVL) in defi was $9.5 miljard, maar dat heeft sindsdien aan $8.8 miljard op Vrijdag gesidderd. Veel crypto-speculanten gaan ervan uit dat een groot aantal defi spelers hun posities in de afgelopen dagen hebben verlaten.

Tot slot is de Crypto Fear and Greed Index (CFGI) de afgelopen dagen ook behoorlijk veranderd. Vorige maand las de grafiek „hebzucht“ en zo ook las de grafiek „hebzucht“ tijdens de laatste week. Echter, vlak voor de grote koersdaling, gleed de CFGI van „extreme hebzucht“ naar „angst“ tijdens de laatste 24 uur van de handel.

Ondanks dit, is de totale marktwaardering van alle 7.000+ crypto activa nog steeds ver boven een kwart biljoen dollar op 326 miljard dollar. Naast deze metriek, is 49 miljard dollar waard van de wereldwijde handelsvolume, maar tether (USDT) commando’s het grootste deel van het volume vandaag.

Veel traders kijken echter naar de achtergrond van de stablecoin-economie met positieve vooruitzichten, omdat velen geloven dat het geld uiteindelijk terug zal vloeien naar meer gedecentraliseerde crypto-activa zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Author: admin